Make your own free website on Tripod.com
2001. április 18. szerda
Zsolt 107,1-9.

ISTEN SEGÍTSÉGÉBEN BÍZNI

Mert én, az Úr, a te Istened, erősen fogom jobb kezedet, és ezt mondom neked: Ne félj, én megsegítlek! (Ézs 41,13)

Életem során számos depressziós rohammal kellett megküzdenem, és ez az utolsó volt a legrosszabb. De most az egyszer Isten segítségét kértem, és Ő válaszolt nekem.
Egy alkalommal annyira tele voltam félelemmel és szorongással, hogy a lakásomat sem mertem elhagyni, nem bírtam felemelni a telefonkagylót, elolvasni a leveleimet, és még zuhanyozni is képtelen voltam. Valahogy a kezembe került Ézsaiás könyvének 41. fejezete, amely reményt ébresztett a szívemben, hogy félelmeim enyhülhetnek, ha Istenben bízom.
A fenti igét egyfolytában ismételgetve belefogtam a teendőim elvégzésébe. Apránként sikerült megbirkózni velük. Új önbizalomra találtam, és depresszióm súlya csökkenni kezdett.  A gyógyszeres kezelés és terápia értékes dolog, de számomra a felépülés akkor kezdődött, amikor Istenhez fordultam. Isten segített, hogy dicséretekkel szívemben és ajkaimon újra elkezdhessek élni.

Imádság: Drága Istenünk, amikor sötétség és kétségbeesés vesz rajtunk erőt, szereteted és békéd fénye még briliánsabban ragyog, arra intve minket, hogy hozzád forduljunk gyógyulásért és felépülésért. Köszönjük, hogy erőt, reményt és hitet adsz. Ámen.

Isten segítségével lépésről lépésre haladva új életet találunk.

Brendan Healy (New Yersey, USA)
IMÁDKOZZUNK A DEPRESSZIÓBAN SZENVEDŐKÉRT!


<<-- Előző nap Következő nap -->>Zsolt. 107,1-9
Adjatok hálát az ÚRnak, mert jó, mert örökké tart szeretete! Így szóljanak az ÚR megváltottai, akiket megváltott az ellenség kezéből, és összegyűjtött a különböző országokból; keletről, nyugatról, északról és délről. Vannak, akik bolyongtak a pusztában, úttalan utakon, nem találtak lakott várost. Éheztek is, szomjaztak is, elcsüggedt a lelkük. De az ÚRhoz kiáltottak nyomorúságukban, és kimentette őket szorult helyzetükből. A helyes útra vezette őket, hogy lakott városba jussanak. Adjanak most hálát az ÚRnak szeretetéért, az emberekkel tett csodáiért, mert megitatta a szomjazókat, és jól tartotta az éhezőket.