Make your own free website on Tripod.com
2001. április 25. szerda
Fil 4,4-9.

AMI SZERETETREMÉLTÓ

Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jó hírű, ha valami nemes és dicséretes, azt vegyétek figyelembe!  (Fil 4,8)

Amikor a bátyám kivitt a repülőtérre, véletlenül bekeveredtünk a taxik és mikrobuszok számára fenntartott sávba. Ahogy pakoltunk ki a csomagtartóból, mellénk hajtott egy taxisofőr és gyűlölettel a szavaiban tudtunkra adta, hogy semmi keresnivalónk nincs azon a helyen.
Repülés közben, és később, mikor hazafelé vezettem, a gondolataim egyre visszatértek a sofőr durva szavaihoz. A nyugati ég felé fordítottam arcomat és hirtelen észrevettem, hogy majdnem lemaradtam az elmúlt hónapok legcsodálatosabb naplementéjéről. Izzó narancs, briliáns sárga és égő vörös színek keveredtek a vásznon, amit csak Isten teremthetett.  Pálnak a filippiekhez írott szavai jutottak eszembe – „ami szeretetreméltó” – és figyelmemet elterelték a sofőr kegyetlen szavairól. Abban a pillanatban megígértem magamnak, hogy attól kezdve, amikor negatív gondolatok jutnak az eszembe, az élet nemes, igaz, tiszta és csodálatos dolgait fogom keresni.

Imádság: Teremtő Istenünk, segíts, hogy a te világod csodálatos kincsei lakozzanak bennünk. Ámen.

Ne engedjük, hogy a harag és feszültségek megakadályozzák, hogy a teremtés szépségeiben gyönyörködhessünk.

Bill Landau (Iowa, USA)
IMÁDKOZZUNK A HARAGOS KEDVŰEKÉRT!


<<-- Előző nap Következő nap -->>Fil. 4,4-9
Örüljetek az Úrban mindenkor! Ismét mondom: örüljetek. A ti szelídségetek legyen ismert minden ember előtt. Az Úr közel! Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt; és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban. Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dicséretes, azt vegyétek figyelembe! Amit tanultatok és átvettetek, hallottatok és láttatok is tőlem, azt tegyétek, és veletek lesz a békesség Istene!