Make your own free website on Tripod.com
2001. augusztus 13. hétfő
Mt 10,26-33.

MEGSEBZETT HÍRVIVŐ

Ugye, a verébnek párja egy fillér, és egy sem esik le közülük a földre Atyátok tudtán kívül? … Ne féljetek tehát: ti sok verébnél értékesebbek vagytok. (Mt 10,29.31)

Mióta lebénultak a végtagjaim, gyakran úgy érzem, hogy Isten távol van tőlem. Nagyon csalódott lettem, és már fel akartam adni az egészet. Egyik reggel, amikor rendkívül elkeseredtem, a tolókocsimból bámultam az ablakon keresztül a madáretetőket. Egyre csak siránkoztam, mert úgy tűnt, mintha az életemből Isten eltávozott volna. A kétségbeesés miatt olyan haszontalannak éreztem magam, hogy nem láttam előre, hogyan fogom leküzdeni a sok akadályt.
Ahogy az önsajnálatba belemerültem, észrevettem egy verebet, amint az etetőből leesett magokat csipegette. Amikor közelebbről megnéztem, felfedeztem, hogy ennek a madárnak csak egy lába van, mégis kitartóan szedegette az élelmet, hogy életben maradhasson. Ez a madár nem adta fel. Megértettem, hogy Isten üzenetet küld számomra rajta keresztül. Visszaemlékeztem Jézus tanítására, hogy egy veréb sem eshet le Isten szerető akarata ellenére, és rólam pedig sokkal inkább gondoskodik az Úr. Most már minden nap hálát adok Isten állandó gondoskodásáért minden teremtménye iránt.

Imádság: Örökkévaló Istenünk, köszönjük, hogy szereteted és gondoskodásod akkor is körülvesz bennünket, amikor elfelejtkezünk róla, hogy velünk vagy. Ámen.

Isten akkor is közel van, ha nem gondolunk rá.

Ottis Bernard Strother (Michigan, USA)
IMÁDKOZZUNK A MOZGÁSSÉRÜLTEKÉRT!
<<-- Előző nap Következő nap -->>Mt. 10,26-33.
Jézus mondja: „Tehát ne rettenjetek meg tőlük! Mert nincs olyan rejtett dolog, amely le ne lepleződnék, és olyan titok, amely ki ne tudódnék. Amit a sötétségben mondok nektek, azt a világosságban mondjátok el; amit fülbe súgva hallotok, azt a háztetőkről hirdessétek. Ne féljetek azoktól, akik megölik a testet, de a lelket meg nem ölhetik. Inkább attól féljetek, aki a lelket is, meg a testet is el tudja pusztítani a gyehennában.”
„Ugye, a verébnek párja egy fillér, és egy sem esik le közülük a földre Atyátok tudtán kívül? Nektek pedig még a hajatok szálai is mind számon vannak tartva. Ne féljetek tehát: ti sok verébnél értékesebbek vagytok.”
„Aki tehát vallást tesz rólam az emberek előtt, arról majd én is vallást teszek mennyei Atyám előtt, aki pedig megtagad engem az emberek előtt, azt majd én is megtagadom mennyei Atyám előtt.”