Make your own free website on Tripod.com
2001. augusztus 23. csütörtök
Péld 3,1-6.

ISTENBE VETETT BIZALOM

Pál írja: Mindenre van erőm a Krisztusban, aki megerősít engem. (Fil 4,13)

Mesterséges lélegeztetést végezni egy emberen, a szájon át? Egy idegen emberen, akit nem ismerek, minden védőeszköz nélkül? Nemcsak féltem megpróbálni, de megrémített annak a lehetősége is, hogy elkapok valami betegséget. Ott álltam, néztem az arcát, és tétováztam. Ekkor egy határozott, nyugodt hangot hallottam bensőmben: „Tammi, ezt meg kell tenned!” S tudtam, meg fogom tenni, vállalva a következményeket is.
Néha Isten olyan dolgokat kér, hogy tegyünk meg másokért, melyekben a bizalmunk láthatóvá lesz. Visszagondolva, azt hiszem, számomra ez ilyen alkalom volt. Tudatosult az is bennem, hogy Isten látja ezeket a „félek megpróbálni” érzéseket lelki életemben. Különösen igaz volt ez olyan helyzetekben, amikor hiányzott belőlem a bizalom, vagy féltem megtenni azt, amit Isten kért tőlem, mert az esetleg kényelmetlen lehet számomra.
Bizony, még mindig nem könnyű mindazt megtenni, amire Isten kér. Nem mindig értem, mit és miért tesz Isten. De hiszek az Ő mindenek felett való bölcsességében és szeretetében. Tudom, hogy erőt ad követni őt, bármi történjen is.

Imádság: Urunk, kérünk, segíts bízni benned életünk minden idejében. Adj erőt és bátorságot akaratodat cselekedni. Ámen.

Milyen területen kívánja Isten, hogy bízzak benne?

Tammi Easterday (Kalifornia, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÚJRAÉLESZTÉST VÉGZŐKÉRT!

<<-- Előző nap Következő nap -->>Péld. 3,1-6.
Fiam, ne felejtsd el tanításomat, és parancsaimat őrizze meg szíved,
mert hosszú életet, magas életkort és jólétet szereznek azok neked!
A szeretet és hűség ne hagyjon el téged: kösd azokat a nyakadba, írd fel a szíved táblájára!
Így találsz kedvességre és jóindulatra Istennél és embereknél.
Bízzál az ÚRban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj!
Minden utadon gondolj rá, és ő egyengetni fogja ösvényeidet.