Make your own free website on Tripod.com
2001. február 26. hétfõ
Olvassuk: Zsolt 117.

ISTEN GONDOSKODÁSA

Szeret az Úr, azért nincs még végünk, mert nem fogyott el irgal-ma: minden reggel megújul. Nagy a te hûséged! (JSir 3,22-23)

Egyszer barátaimmal egy ajándékkosárral leptünk meg valakit, aki kü-lönlegesen kedves volt nekünk. A kosár tele volt szépen becsomagolt dobozokkal, melyeket egyenként lehetett kinyitni. A dobozok különféle teákat, sós kekszeket és kézzel készült tárgyakat tartalmaztak, kifejezve a barátunk iránti szeretetünket.
Pontosan ugyanilyen módon minden napunk egy Istentõl kapott ajándékkosár. Végignézve a napunkat nagyra becsülhetjük Isten szeretõ gondoskodását és kedvességét, mely kitárul elõttünk. Talán van olyan tea a kosárban, melyet nem szeretünk, mert nem felel meg a mi ízlésünknek. Az életben is lehetnek dolgok, amik kellemetlenül érintenek bennünket. Ugyanakkor szem elõtt tarthatjuk, hogy napja-inkat Istentõl kaptuk ajándékba, és bízhatunk abban, hogy õ az életünk kellemes és kellemetlen történéseit is lelki növekedésünkre tudja fordítani. Istennel életünk minden pillanata értékes lehet.
Minden reggel egy új nap kezdõdik. Megláthatjuk az áldásokat benne, ha Isten kegyelmét keressük.
Imádkozzunk: Hálát mondunk neked, Urunk, a te szeretõ törõdésedért és azért, ahogyan megajándékozol, védelmezel és megnyugtatsz bennünket. Segíts nekünk még inkább tudatában lenni a te jelenlétednek. Ámen.

Minden nap sok kis ajándékot hoz Istentõl.

Evelyn Gladding (Indiana, USA)

IMÁDKOZZUNK AZÉRT, HOGY ÉRTÉKELNI TUDJUK A MAI NAP ÁLDÁSAIT!

<<-- Elözõ nap Következõ nap -->>
Zsolt. 117.
Dicsérjétek az URat mind, ti népek, dicsõítsétek mind, ti nemzetek!
Mert nagy az õ szeretete irántunk, az ÚR hûsége örökké tart. Dicsérjétek az URat!