Make your own free website on Tripod.com
2001. július 7. szombat
Zsid 5,12-14.

ISTEN KERESÉSE

Én vagyok az az élő kenyér, amely a mennyből szállt le: ha valaki eszik ebből a kenyérből, élni fog örökké, mert az a kenyér, amelyet én adok oda a világ életéért, az az én testem. (Jn 6,51)

Egy nap a kertben ültem a lányommal, és figyeltem a madarakat, ahogy az eléjük szórt magokat ették. Egy poszáta és a fiókája ragadta meg a figyelmem. Az anya sietősen csipegetett és ette az eleséget. A fióka kitátott csőrrel ült mellette és várta, hogy megetessék. Az anyamadár tovább evett és nem vett tudomást a fiókájáról. Végül elrepült és otthagyta őt. Ekkor a fióka maga is csipegetni kezdett.
Később rájöttem, hogy sokszor én is olyan vagyok, mint a kismadár. Elmegyek a gyülekezetbe, nyitott füllel, tátott szájjal ülök, és várom, hogy megetessenek. Így volt egészen addig, amíg egy válság idején megtanultam, hogy a Bibliához forduljak, és magam keressem a lelki táplálékot, ami egyedül Jézusban, az élet kenyerében található meg. Megértettem, hogy a lelki növekedésemért magamnak kell viselnem a felelősséget. Mert „akik az Úrban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a sasok” (Ézs 40,31).

Imádság: Urunk, köszönjük drága ajándékodat, és szereteted apró jeleit, melyekkel naponta elárasztod életünket. Ámen.

Mit teszek azért, hogy az Isten által felkínált lelki táplálék az enyém lehessen?

Katherine D. Stowell (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK MOST KEZDIK ÖNÁLLÓAN TANULMÁNYOZNI A BIBLIÁT!

<<-- Előző nap Következő nap -->>Zsid. 5,12-14.
Ugyanis ennyi idő múltán már tanítóknak kellene lennetek, mégis arra van ismét szükségetek, hogy titeket tanítson valaki az Isten beszédeinek alapelemeire, mert olyanokká lettetek, mint akiknek tejre van szükségük, nem kemény eledelre. Aki ugyanis tejen él, járatlan az igazság igéjében, mivel kiskorú. A nagykorúaknak pedig kemény eledel való, mint akiknek érzékszervei a gyakorlat következtében már alkalmasak a jó és a rossz megkülönböztetésére.