Make your own free website on Tripod.com
2001. augusztus 26. vasárnap
2Kor 9, 6-15.

RÓZSÁK

Tudjuk pedig, hogy aki szűken vet, szűken is arat, és aki bőven vet, bőven is arat. (2Kor 9,6)

Anyám rózsabokrai minden évben sötétzöld lombba borulnak és 40-60 illatos bimbót hoznak. Amikor anya nem érzi magát igazán jól, akkor is kint ás, metsz, gyomlál és öntöz a kertben. Izületes kezei és lábai miatt a kerti munka még nagyobb kihívás számára. De amikor barátai és szomszédai ellátogatnak ebbe a gyönyörű kertbe, megcsodálják a hatalmas virágokat. Minden reggel leszed néhány szál bimbózó és kinyílt rózsát, vázába teszi őket és elviszi olyan valakinek, akinek arra van szüksége, hogy egy csokor virág ragyogtassa meg a napját.
Egy tavasszal megjegyeztem, hogy annak ellenére, hogy olyan sok rózsát lemetszett, a bokrok telis-tele voltak bimbókkal. Azt válaszolta: „Ez azért van, mert vágom őket és tovább-adom másoknak.”
A rózsák megsokszorozódnak, mert anya törődik velük. Ezek az ő ajándékai másoknak.
Isten minket is bőségesen eláraszt ajándékaival. Amint gondozzuk és megosztjuk másokkal ezeket az ajándékokat, Isten még többet ad nekünk.

Imádság: Kegyelmes és szerető Istenünk, add, hogy ajándékaidat mások örömére tudjuk felhasználni. Ámen.

Hogyan tudom megosztani másokkal Isten csodálatos teremtésének az ajándékát?

Michael L. Graham (Arizona, USA)

IMÁDKOZZUNK HÁLAADÁSSAL A TEREMTÉS CSODÁJÁÉRT!

<<-- Előző nap Következő nap -->>2Kor. 9,6-15.
Tudjuk pedig, hogy aki szűken vet, szűken is arat, és aki bőven vet, bőven is arat. Mindenki úgy adjon, ahogyan előre eldöntötte szívében, ne kedvetlenül vagy kényszerűségből, mert „a jókedvű adakozót szereti az Isten”. Az Istennek pedig van hatalma arra, hogy minden kegyelmét kiárassza rátok, hogy mindenütt mindenkor minden szükségessel rendelkezzetek, és bőségben éljetek minden jó cselekedetre. Amint meg van írva: „Bőkezűen osztott a szegényeknek, igazsága megmarad örökké.”
Aki pedig magot ad a magvetőnek, és eledelül kenyeret, megadja és megsokasítja vetőmagotokat, és megszaporítja „igazságotok gyümölcsét.” Így mindenben meggazdagodtok a teljes tisztaszívűségre, amely hálaadást szül az Isten iránt általunk. Mert ennek a szolgálatnak az ellátása nemcsak a szentek szükségleteit elégíti ki, hanem sokakat hálaadásra is indít az Isten iránt. Mert e szolgálat eredményességéért dicsőítik majd az Istent, azért az engedelmességért, amellyel Krisztus evangéliumáról vallást tesztek, és azért a jószívűségetekért, amely irántunk és mindenki iránt megnyilvánul. És ők könyörögnek is értetek, és vágyódnak utánatok, mivel Isten jósága bőven kiáradt rátok. Hála legyen az Istennek kimondhatatlan ajándékáért!