Make your own free website on Tripod.com
2001. április 3. kedd
5Móz 20,1-4.

AZ ÚR HARCOL ÉRTÜNK

Mert Istenetek az Úr veletek megy, harcol értetek ellenségeitek ellen, és megsegít benneteket. (5Móz 20,4)

Mózes elmagyarázta a népnek, hogy hogyan menjen a csatába. Elmondta, hogy a csata előtt egy pap emlékeztetni fogja a katonákat arra, hogy Isten velük van a harc közben. Nem kell félniük, mert az Úr mellettük harcol.
Néha bizony elfelejtem, hogy az Úr velem van. Földműves munkám során előfordul, hogy minden egy napra torlódik össze. A felgyülemlett napi teendők ellenségemmé válnak. Tavasszal néha egy napon kell szántani, vetni, egy kisborjú születésénél segédkezni, beteg állatot ápolni és még a kitört kerítést is megjavítani. Ilyenkor túl gyengének érzem magam, hogy egyszerre megbirkózzam a feladatokkal.
Mózes könyvének ez a szakasza emlékeztet arra, hogy Isten mindig mellettem van, segít megharcolni naponkénti csatáimat.

Imádság: Köszönöm Istenem, hogy segítesz győzni az élet mindennapi harcaiban, melyekben nélküled vereséget szenvednék és elveszíteném a te örömödet. Ámen.

Isten mellettünk munkálkodik, amikor feladatainkat végezzük.

Curt Arens (Nebraska, USA)
IMÁDKOZZUNK A FÖLDMŰVESEKÉRT!


<<-- Előző nap Következő nap -->>5Móz. 20,1-4
Ha háborúba vonulsz ellenséged ellen, és látsz lovakat, harci kocsikat és nálad nagyobb sereget, ne félj tőlük, mert veled lesz Istened, az ÚR, aki felhozott téged Egyiptomból. Amikor készültök az ütközetre, lépjen elő a pap, és beszéljen a néphez. Ezt mondja nekik: Halld meg, Izráel! Ti most készültök megütközni ellenségeitekkel. Ne lágyuljon meg a szívetek, ne féljetek, ne rettegjetek, és ne rémüljetek meg tőlük! Mert Istenetek az ÚR veletek megy, harcol értetek ellenségeitek ellen, és megsegít benneteket.