Make your own free website on Tripod.com
2001. augusztus 10. péntek
Ézs 43,1-4.

SOHA EGYEDÜL

Nem maradok el tőled, sem el nem hagylak téged. (Zsid 13,5)

Két éve mellrákot állapítottak meg nálam. Soha nem gondoltam volna, hogy kibírnám, ha valaki azt mondaná, hogy rákos vagyok. De Isten velem volt és felruházott a szükséges erővel. Megígérte: „Soha nem hagylak el és nem maradok el tőled.” Ráálltam Isten ígéretére és tudtam, hogy nem vagyok egyedül.
Ez a betegség nagyon nyomasztó volt. De békességem volt, tudtam, hogy Isten velem van. Azért imádkoztam, hogy bármi történik is, képes legyek a helyzetet úgy kezelni, hogy Isten neve dicsőíttessék.
A sebészeti beavatkozás után kemoterápiás kezelést kaptam. Nem volt könnyű, de Jézus szerető karjaival átölelt, erőt és új bizonyságot adott az út folytatásához.
Azóta két év telt el. Megköszönök Istennek minden napot, amivel megajándékoz. Nem tudom, hogy a jövő mit tartogat, de azt tudom, hogy bármivel kell is szembenéznem, nem leszek egyedül. Még mindig érvényes Isten ígérete: „Soha nem hagylak el, és nem maradok el tőled.”

Imádság: Köszönjük, Istenünk, az ígéreteket, hogy a szükség idején velünk leszel. Ámen.

Bármit tartogat a jövő, Isten velünk lesz.

Rebecca Hainstock (Virginia, USA)

IMÁDKOZZUNK A RÁKOS BETEGEKÉRT!


<<-- Előző nap Következő nap -->>Ézs. 43,1-4.
De most így szól az ÚR, a te teremtőd, Jákób, a te formálód, Izráel: Ne félj, mert megváltottalak, neveden szólítottalak, enyém vagy! Ha vízen kelsz át, én veled vagyok, és ha folyókon, azok nem sodornak el. Ha tűzben jársz, nem perzselődsz meg, a láng nem éget meg. Mert én, az ÚR, vagyok a te Istened, Izráel Szentje, a te szabadítód! Kárpótlásul adom érted Egyiptomot, Etiópiát és Szebát adom helyetted. Mivel drágának tartalak, és becsesnek, mivel szeretlek, azért embereket adok helyetted, életedért nemzeteket.