Make your own free website on Tripod.com
2001. augusztus 21. kedd
1Móz 2,4-15.

ISTEN SEGÍTŐTÁRSAI

Az egek hirdetik Isten dicsőségét, kezének munkájáról beszél a menny. (Zsolt 19,1)

A kis zárt udvarban voltam kisfiammal, Alfreditóval. Hirtelen a kerti növényekre és virágokra mutatva így szólt: „Mama, látod ezeket? Isten ültette őket.”
Meglepődve kérdeztem: „Valóban?”
Így válaszolt: „Igen, és én segítettem neki.”
„Hogyan?” – kérdeztem.
„Nézd csak” – mondta – én öntözöm a növényeket.”
Elmosolyodtam. Milyen nagy igazság! A hatalmas Istennel dolgozhatunk együtt, aki részt ad nekünk a teremtett világ megőrzésének munkájában. Nagy felelősségünk, hogy az Isten által teremtett mindenséget ne romboljuk, hanem helyesen éljünk vele. Isten adja a növekedést, de a mi dolgunk, hogy gondozzuk, megőrizzük és megbecsüljük a számunkra teremtett világot. Ajándék ez, melyre mindig vigyáznunk kell.

Imádság: Köszönjük, Istenünk, azt a megtiszteltetést, hogy részt vehetünk csodálatos teremtett világod megőrzésében. Segíts, hogy gyermekeinket is úgy neveljük, hogy mind embertársainkkal, mind teremtményeiddel, a növényekkel és állatokkal is harmóniában éljenek. Ámen.

Azáltal becsüljük Isten teremtő munkáját, ha szeretjük és óvjuk a Földet.

Lucy Cortes de Nieves (Aguadilla, Puerto Rico)

IMÁDKOZZUNK A KÖRNYEZETVÉDELEMBEN DOLGOZÓKÉRT!

<<-- Előző nap Következő nap -->>1Móz. 2,4-15.
Ez a menny és föld teremtésének a története. Amikor az ÚRisten a földet és a mennyet megalkotta, még semmiféle mezei fű nem volt a földön, és semmiféle mezei növény nem hajtott ki, mert az ÚRisten még nem bocsátott esőt a földre. Ember sem volt, aki a termőföldet megművelje. Akkor pára szállt fel a földről, és mindenütt átitatta a termőföld felszínét.
Azután megformálta az ÚRisten az embert a föld porából, és élet leheletét lehelte orrába. Így lett az ember élőlénnyé. Ültetett az ÚRisten egy kertet Édenben, keleten, és ott helyezte el az embert, akit formált. Sarjasztott az ÚRisten a termőföldből mindenféle fát, szemre kívánatosat és eledelre jót; az élet fáját is a kert közepén, meg a jó és a rossz tudásának fáját.
Édenből pedig folyó jött ki a kert megöntözésére, amely onnan szétágazott, és négy ágra szakadt. Egyiknek Písón a neve. Ez megkerüli Havílá egész földjét, ahol arany van. Ennek a földnek az aranya jó. Van ott illatos gyanta és ónixkő.
A második folyónak Gíhón a neve. Ez megkerüli Kús egész földjét. A harmadik folyónak Hiddekel a neve. Ez Assúr keleti részén folyik. A negyedik folyó pedig az Eufrátesz. És fogta az ÚRisten az embert, elhelyezte az Éden kertjében, hogy azt művelje és őrizze.